New Events

International

no events posted in last week

User Preferences

  • Language - en | ga
  • text size >>
  • make this your indymedia front page make this your indymedia front page

Blog Feeds

Spirit of Contradiction

offsite link What is Dogmatism and Why Does It Matter? Wed Mar 21, 2018 08:10 | Sylvia Smith

offsite link The Case of Comrade Dallas Mon Mar 19, 2018 19:44 | Sylvia Smith

offsite link Review: Do Religions Evolve? Mon Aug 14, 2017 19:54 | Dara McHugh

offsite link Fake News: The Epistemology of Media Wed Jun 07, 2017 11:52 | Gavin Mendel-Gleason

offsite link Officials and Provisionals Sat Apr 01, 2017 22:54 | James O'Brien

Spirit of Contradiction >>

Public Inquiry
Interested in maladministration. Estd. 2005

offsite link Orwell’s 1984 arrives in 2018 Ireland

offsite link Elaine Byrne: Not speaking full truth to power Anthony

offsite link Israel/Ireland: Corruption comparison Anthony

offsite link Irish cowboy town and fake regulatory agencies Anthony

offsite link Elaine Byrne: Failing to join up the dots on state corruption Anthony

Public Inquiry >>

The Saker
A bird's eye view of the vineyard

offsite link The Lebanese style of democracy of no winners or losers Sun May 27, 2018 21:40 | The Saker
by Ghasssan Kadi for the Saker Blog On the 6th of May 2018, Lebanese voters went to their polling booths to vote for members of Parliament. This was the first

offsite link May 25, 2018: Israeli, US Strikes On Government Forces. What Is Going On? Fri May 25, 2018 21:41 | Scott
https://southfront.org/syrian-war-rep... Late on May 24, Israeli warplanes carried out several strikes on the al-Dabaa airbase in the southwestern Homs countryside, according to pro-government sources. The Syrian Air Defense Forces (SADF)

offsite link Interesting video of a quadruple ?volley? launch of SLBMs from the latest Russian SSBN Fri May 25, 2018 16:04 | The Saker
A rare and interesting event: a “volley” launch of four submarine launched ballistic missiles (SLBM – in this case the newest model “Bulava”) from a nuclear powered ballistic submarine (SSBN

offsite link Moveable Feast Cafe 2018/05/25 ? Open Thread Fri May 25, 2018 06:00 | Herb Swanson
2018/05/25 05:00:01Welcome to the ‘Moveable Feast Cafe’. The ‘Moveable Feast’ is an open thread where readers can post wide ranging observations, articles, rants, off topic and have animate discussions of

offsite link It all depends on your values Fri May 25, 2018 05:05 | The Saker
[This article has been written for the Unz Review] This has been an interesting week for Russia.  First, and contrary to my own expectations, Iulia Skripal has been allowed to

The Saker >>

Human Rights in Ireland
www.humanrights.ie

offsite link Repeal, Abortion and the Common Good: Beyond Foetal Rights? Tue Apr 24, 2018 15:06 | Máiréad Enright

offsite link #abortiontravel Cordelia Freeman on ?The Chile-Peru Abortion Trail and the Irish Experience? Thu Apr 19, 2018 14:13 | GuestPost

offsite link #abortiontravel Sydney Calkin on ?The Changing Geographies of Abortion Access? Wed Apr 18, 2018 14:08 | GuestPost

offsite link #abortiontravel Kath Browne & Catherine Nash on ?Love both?: Naming Heteroactivism? Tue Apr 17, 2018 13:01 | GuestPost

offsite link #abortiontravel Katherine Side on ?Medical Abortion Use: Post-Referendum Possibilities? Mon Apr 16, 2018 14:01 | GuestPost

Human Rights in Ireland >>

Ethnic and religious minorities in universities

category international | worker & community struggles and protests | press release author Wednesday January 30, 2008 21:38author by Stuart Report this post to the editors

FoI release of ethnic and religious minority employment experience at Kingston University

Freedom of Information legislation is exposing the experience of religious and ethnic employment grievances and appeals across university employment. Bullied Academics (http://bulliedacademics.blogspot.com/index.html) provides a forum for exchanging FoI release data and experiences.

News from Kingston University, UK

1. During the past 10 years how many formal grievances have been raised by employees? How many employees have raised such grievances?

Answer: 36 grievances have been raised by 28 people.

2. Of those grievances appealed to the level of Vice Chancellor, how many appeals were successful?

Answer: None (although one was partially upheld).

3. Of those grievances appealed to the level of Board of Governors, how many appeals were successful?

Answer: None.

4. Of those grievances appealed (i.e. beyond the level of Personnel to the Vice Chancellor and/or Board of Governors), how many employees launching such appeals are still employed by the University?

Answer: Two.

5. Of those employees dismissed on any grounds, please provide the percentage of these employees who were members of ethnic and/or religious minorities.

Answer: The University does not record employees religion. The percentage of employees who were members of ethinc minorities was 57% (4 out of 7).

6. Of all employees dismissed on any grounds, please provide the percentage of these who were non-British born.

Answer: 28% (2 out of 7).

7. Of all employees hired since 1998, what is the average length in years/months of employment of such employees?

Answer: From the data the University has recorded from 1998 the overall average length of employment in years/months is 3 years 1 month.

8. Of the above average length of employment, what is the figure for employees who are members of ethnic/religious minorities?

Answer: The University does not record employees religion. The average length of employment for employees who are members of ethnic minorities is 2 years and 10 months.

9. Of the above average length of employment, what is the figure for employees who are non-British?

Answer: The average length of employment for employees who are non-British is 2 years and 8 months.

Related Link: http://bulliedacademics.blogspot.com/2008/01/news-from-....html
author by Artressa Phunding - www.sirpeterscott.compublication date Thu Jan 31, 2008 19:01author email blowthewhistle at sirpeterscott dot comReport this post to the editors

Note: The above figures for items 1-6 are for the years 2005-2007 ONLY.
Kingston University maintains that it only holds records for these items dating back to 2005.
Items 7-9 cover the period since 1998, as stated in this article.

Related Link: http://www.sirpeterscott.com
author by Artressa Phundingpublication date Thu Mar 06, 2008 18:23Report this post to the editors

The following spreadsheet is a year by year statistical summary of reasons for leaving the University from 2003-2008, including dismissals, resignations, retirements, etc.

Note that since 2005 there have been 11 dismissals.

The University reports that 36% of these dismissals were of members of religious/racial/ethnic minorities. 18% were of non-British born individuals.

attachment Statistics on Reasons for Leaving - Kingston University 2003-08 0.02 Mb

Related Link: http://www.sirpeterscott.com
 
© 2001-2018 Independent Media Centre Ireland. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Independent Media Centre Ireland. Disclaimer | Privacy